Louise Julin

ÅRSRESUMÉ 2012

Kategori: DAILY

JANUARI 
Kommer inte ihåg så mycket från vad jag gjorde i Januari månad. Var både glad och deprimerad över att skolan och därmed min sista termin började. Tog tag i studierna, kämpade mig igenom den tunga vintern och längtade efter sommar.
 
FEBRUARI
Februari månad var månaden då nerverna tog över. Vi hade blivit nominerade i kategorin "Bästa UF företag lokalt" och skulle presentera vårt företag inför en jury på sex personer. 

Åkte på studentkryssning med fina vänner till Åbo. Hann knappt in på båten och till restaurangen förrän jag blev full. Köpte alkohol i stora lass, dansade på tre olika bargolv - varav på ett blev jag nerknuffad på golvet, fick en armbåde på käken och ett glas öl hällt över mig, vinglade oss runt på dansgolvet samtidigt som båten gungade på havs, träffade Peter Siepen som mer än gärna festade med oss när han tog en paus från DJ båset. Skönaste snubben ever!

MARS
Årets UF mässa kom och gick. Vi spenderade timme efter timme på att bygga vår monter, åkte till Falun och stod på mässan i flera timmar. Fick ont i ryggen, fötterna värkte och jag somnade ovaggad på kvällen. Vi firade också en fin vän som fyllde 19 år med en överraskningsmiddag på Broken Dreams i Borlänge innan vi gick ut på krogen och dansade oss nykta.

APRIL
En annan vän fyllde 19 år vilket vi även där firade.

MAJ
Maj månad bestod av besök hos kusinerna, gå blodomloppet med mamma och hennes arbetskamrater, plugga stenhårt i skolan och avveckla företaget. Sist men inte minst.. 

Jag och tre vänner tog vårt pick och pack och åkte till Turkiet i en vecka. Välbehövligt och bra. Åt god mat på restauranger, träffade en svensk som tog oss upp till slottet, fikade bland småkryp och skrikande djur. Drack drinkar på hotellets bar och solade dagarna i ända. 

JUNI
Tog studenten den 15 Juni, bästa dagen i mitt liv rent ut sagt. Aldrig haft så kul som jag hade när jag åkte flak. Drack mig full på cider och champagne. Skrek i megafoner, tutade, visslade i visselpipor, skrek mig hes och var allmänt odräglig och glad. 


Peace and Love festivalen anlände till Borlänge. Fulla och glada skuttade vi runt och tittade på massvis med bra band. Lyckan spred sig i kroppen, tårar sprängde bakom ögonlocken, friheten var total. 


Fick presentkort på tatuering i studentpresent vilket resulterade i tre nya tatueringar på 3 dagar. 

JULI
Bilade med mamma och pappa till Finland för att hälsa på släkten på mammas sida. Tog oss ungefär 16-17 timmar att nå vår destination med start klockan 06:00 på morgonen. Hallelujah! Fram kom vi till slut till vårt hus. Spenderade veckan hemma hos diverse släktingar, mest hos gammelmormor, shoppade lite i grannstaden, grillade hos mammas kusin, åkte till stranden två dagar (tur med vädret hade vi också!). Andra gången vi var där var också ett tjugotal killar där och hade svensexa, förstog ingenting men en av dom flirtade rejält med mig på avstånd och jag tror faktiskt vid ett tillfälle att han tog kort på mig? Men det är en annan historia. Hihi. 

AUGUSTI
Blev medbjuden att agera bartender med en vän på hennes halvsysters bröllop. Sen kväll med mycket skratt, många koppar påfyllda och många kapsyler sprättade över bordet.

SEPTEMBER
Såg Maskinen live i Falun med vänner. 
 

Fyllde 19 år och Harry Styles från One Direction önskade mig grattis på födelsedagen på twitter.
 
Gjorde min första Mando Diao inspirerade tatuering.
 
Jag och min mamma köpte varsitt FUCK CANCER armband för att stötta Ung Cancer.


Dennis Camitz, min favorit, från The Voice Sverige hade en 100 dagars turné från norr till söder som han startade i Augusti och avslutade i December, där han bland annat stannade i både Falun och Borlänge och spelade. Jag hade turen att se, träffa och kramas med honom två gånger under två kvällar. Mysigt! 
 
OKTOBER
En dokumentär om Mando Diao och deras nya album Infruset kom ut där de berättade om Gustaf Fröding, nya skivan och rent allmänt. Sedan visades en 40 minuter lång konsert där de framförde alla låtarna. 
 
Den 12:e Oktober gjorde jag en minnestatuering för min farbror som gick bort för fyra år sedan. 
 
Pappa åkte iväg på älgjakt så jag och mamma gjorde lite bus här hemma. Målade om köket, skåpluckorna, fönsterbrädan, gardinstängerna och ett skåp. Allt på en vecka. 
 
Åkte på första ishockeymatchen i Leksand. 
 
NOVEMBER
Biljetterna till One Direction's allra första riktigt konsert i Sverige släpptes den 2:a november och jag kirrade biljett på en gång. Den åttonde Maj får jag se mina grabbar för första gången!!
 
Den tredje november kom min fina killar i Mando Diao till Borlänge och gjorde en spelning på Kupolen köpcentrum. Jag var som förtrollad i sjunde himlen. Strax efter fick jag träffa dom personligen, få min poster signerad och ta kort med dom. Bästa dagen i mitt liv. 

Med deras nya skiva, Infruset, släppte killarna också en glögg som jag myste rejält med. I samma veva släptes biljetter till deras Infruset tour under våren 2013 som jag fixade biljetter till. 
 
Tiden hade kommit för sista filmen i Twilight serien. Gick och såg den på premiärdagen med mamma och humöret svängde från höger till vänster. The end of an era kändes det som. Min fina obsession som funnits med mig sedan våren 2009. 


Tatuerade mig igen. Min andra Mando tatuering. Så fin. 
 

Fick för mig att bli blondin igen efter månader av att vara brunett. Trivs så mycket bättre! 
 
DECEMBER

Gjorde min sjunde och för tillfället senaste tatuering lite spontant. Ordet diamant betyder oövervinnlig och jag gjorde den i ära för min mormor och morfar. 
 
Julafton kom och jag firade den som vanligt hemma hos mormor och morfar med mamma, pappa, min bror och sedan mina kusiner som kom på kvällen. Åt julbord, kollade på Kalle Anka, öppnade julklapparna och myste stod på agendan för dagen. 
 
Mellandagsrean startade och jag stod utanför dörrarna när dom öppnade tillsammans med min mamma och spenderade lite pengar. 

Avslutade året tillsammans med vänner och massa nytt folk. Drack öl, lyssnade på musik, spelade "jag har aldrig" innan det var dags för tolv slaget och fyrverkerier. Goodbye 2012 - hello 2013! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: