Louise Julin

Utgång på ingång

Kategori: DAILY

FREDAG! Äntligen. Som jag har längtat efter helg efter att ha jobbat hela veckan lång. Bandet Snowstrom spelar på en klubb här i Borlänge så ikväll blir det att dricka öl och gå ut med tjejerna. Festligt!

Hoppas ni får en fin fredag! ♥

FRIDAY! Finally. I've looked forward to the weekend after working all week. The band Snowstrom is playing at a club here in Borlänge so tonight we'll drink beer and go out. Party!

I hope you'll have a nice friday! ♥

"People were created to be loved; things were created to be used. The reason the world is in chaos is because people are being used and things are being loved"

Kategori: UNCATEGORISED

Louise talar ut - gratisprodukter för bloggare

Kategori: Q&A / SPEAK UP

Någonting jag har stört mig på rätt länge är att alla större bloggare får en hel jävla massa gratisprodukter. Det är kläder, smink, godis, elektroniska prylar, konsert biljetter, sponsring av det ena och det andra, chansen att åka iväg på galor m.m. m.m. Det tar aldrig slut.

Varför? undrar jag. 

Visst, jag kan förstå varför de får hem gratisprodukter som de sedan ska göra reklam för i deras blogg. Fine, I don't care. Även jag förstår att det ger företagen bra publicitet!

Men gratis biljetter till konserter, inbjudningar till olika event och chansen att åka på galor?

Så in i helvete. Det här förstår jag inte.

Varför ska dom, bara för att de har en stor blogg, få gratis biljetter och inbjudningar till VIP event osv? 

Så jävla dåligt. 

Den här sortens gratis produkt är för den delen ingenting bloggaren i fråga kan blogga om för att ge ett företag mer publicitet osv. Jag tror faktiskt inte heller att det är det dom är ute efter om jag ska vara ärlig.

What about us, liksom? 

Jag kan med 100% säkerhet säga att det finns fan så många fler människor, med mindre bloggar, som vet mer om dessa musik galor och skulle göra i princip vad som helst för att få närvara, istället för en storbloggare som antagligen inte kunde bry sig mindre.

Men nej, det går ju inte för sig.

Inte kan man ge små bloggarna chansen att åka iväg på event, musikgalor eller ge bort gratis biljetter och VIP inbjudningar till detta. Herregud, vad ska folk tycka? 

Det går nog inte att sjunka lägre tror jag. 

Vad tycker ni?

PS. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag skulle göra vad som helst för att få chansen att åka iväg på en musikgala som t ex MTV EMA eller VMA. Vad som helst. 

New ink

Kategori: MANDO DIAO

Nyaste tatueringen. 

Favorittexten från favoritlåten av Mando Diao. 

Har inga ord för hur tacksam jag är för dessa grabbar. Dom har varit min räddning i flera år. Den här låten var den allra första jag hörde med dom och den har varit min favorit ända sen dess. Den betyder i princip allt för mig; den står för så mycket. 

Jag älskar den! 

My only wish is that I die real cause that truth hurts and those lies heal

Kategori: UNCATEGORISED

Musiktips: The Weeknd

Kategori: MUSIC


Abel Tesfaye a.k.a The Weeknd
Född den 16 Februari 1990 i Scarborough, Ontario.

Jag upptäckte The Weeknd när jag hörde låten "Crew Love" med Drake där han är featured.
Blev blixt förälskad i honom och det unika soundet på en gång! 

 


Mina tre absoluta favoritlåtar med The Weeknd. Lyssna mer här!

2013 will be my year

Kategori: LOVELY

Up is down

Kategori: UNCATEGORISED

Dag 6 ~ Bloggarna du läser

Kategori: GET TO KNOW ME

Vintermyset kan börja

Kategori: NEW

Första säsongen av Sons of Anarchy och Beautiful Creatures serien inköpt ♥

Dag 5 ~ En bild på dig för 1 år sedan

Kategori: GET TO KNOW ME

17 November 2011

Dag 4 ~ En person du ser upp till

Kategori: GET TO KNOW ME

Ellen Lee DeGeneres

Ellen har varit min förebild sedan början av 2012. Jag älskar att titta på hennes talk show av det skälet att hon inte bara tar dit kändisar som ska berätta om deras liv och deras filmer utan hon involverar sig i organisationer, hon donerar, hon bjuder dit folk som har hjälpt till att göra en skillnad. Hon uppmanar människor att göra någonting, göra nytta. 
 
En punkt på min bucket list är definitvt att träffa Ellen. 

Vem ser du upp till? 

Ny design

Kategori: UNCATEGORISED

Nu är det jul här i min blogg.  Ny vinter design - juletider i ära! Hittade en fantastisk tjej som gjort många fina designer, Amanda Thunberg! Jag är så sjukt kass på allt som har med blogg designer att göra, så jag är glad att det finns så generösa och snälla människor som gör så här fina gratis designer. 

Vad tycker ni, visst är den fin? 

Dag 3 - Dina kompisar

Kategori: GET TO KNOW ME

Min bästa vän och jag. 

Ända sedan jag började gymnasiet har antalet vänner i min omkrets minskat. Under högstadiet kändes det som man var vän med alla, trots att man inte umgicks med dom. Lika var det väl egentligen på gymnasiet också, men det var en betydligt mindre krets.

Jag har väldigt få som jag kallar riktiga vänner, såna som jag kan prata med om allt/det mesta. Dock har jag bara en bästa vän, vi har hängt dagligen sedan 7-8:an och hon är den jag kan berätta allt för. Verkligen allt. 

Vi har otroligt mycket minnen tillsammans. Vi skrattar åt allt, kan vara sjukt dryga mot varandra, klaga, gnälla, skrika, osv. Vi kan bete oss hur vi vill mot varandra vilket är det bästa med bästa vänner! 

We still have forever

Kategori: LOVELY

It's the end of an era. Så känns det iallafall. Ungefär lite som när Harry Potter tog slut. Känslorna är lite all over the place. Dessa 3½ år som jag har varit en twi-nörd har definitivt gått alldeles för fort. Kommer ihåg när jag såg Twilight i början av Mars 2009, och nu är det helt plötsligt November 2012. 

Men filmen då? Helt sjukt bra. Häftiga scener, bra sammanbindning, perfekt slut. Kunde inte be om någonting mer faktiskt. Satt som ett barn på julafton med pirrig mage och ett leende som gjorde ont efter en stund. Kunde ju inte sluta! Svårt att avgöra, men jag tror faktiskt att den här filmen kan vara den bästa. Av de alla.

SPOILERS FÖR ER SOM INTE SETT FILMEN

Mina favoritscener i filmen
#1 Bella och Emmett bryter arm - fan vad kul det var att se Emmett bli så paff 
#2 Första blicken av Renesmee - sjukt söt, även om det vara lite för fejk
#3 Fighten - långt ifrån hur jag hade föreställt mig men såå coolt. Tror det gjorde hela filmen faktiskt.
#4 Jakob berättar om prägseln - hur kan man inte älska den scenen? 
#5 Jakob förvandlas inför Charlie - den scenen har jag sett fram emot! Charlie's reaktion = priceless.

SLUT PÅ SPOILERS

Slutbetyg: 4½/5. Det enda jag har att klaga på är hur de gjorde Renesmee som bebis, innan MacKenzie kunde komma in med sin karaktär. Kändes liksom lite för fejk och det hade kunnat gjorts lite bättre.

Welcome home, Mando Diao

Kategori: MANDO DIAO

Lycklig tjej!! Mina fina killar kommer tillbaka till hemtrakterna i Februari. Jag har en känsla av att 2013 kommer att bli mitt år. Tre konserter utöver Peace & Love är redan inbokade. Taggad!

Happy girl! My favorites are coming back home in February. I've a feeling that 2013 will be my year. Three concerts except for Peace & Love are already booked. 

Louise talar ut - provocerande storbloggare

Kategori: Q&A / SPEAK UP

Jag känner ett stort behov av att tala ut. Jag blir så oerhört äcklad av alla storbloggare som hela tiden ska provocera om det ena och det andra. Nog vet även jag att det "hör till" att provocera när man är storbloggare, men det måste inte göra det. 

Bara för några dagar sedan publicerade Dennis M ett inlägg där han klankar ner på Katrin Z för att hon ska ha uttalat sig om mulliga tjejer som väger 70kg, och varför man ska nöja sig vid den vikten när man kan väga 55kg och vara smal osv osv. Bör jag ens påpeka att han tidigare i år postade ett inlägg som handlade om "hur man vet om man är tjock."? To make a long story short så publicerade han bilder på två tjejer som stod med korsade ben + en bild på sig själv där han står med särade ben, varpå han sedan säger att man är tjock om låren går ihop. 

Menar han allvar? För det första så har han tagit två bilder där tjejerna medvetet står med benen korsade, vilket gör att deras lår självklart går ihop. Det gör det på ALLA när man korsar benen. För det andra tar han en bild på sig själv när han står med särade ben, vilket gör att hans lår självklart inte går ihop. Låren går inte ihop om man särar på benen, det förstår ju vem som helst. 

Till att börja med, varför känner bloggare det där jävla behovet av att provocera? Skaffa fler läsare.. bli kändare.. vad? Bloggbråk är vardagsmat nu för tiden.

Vi, alla som läser de större bloggarna, vet ju om dramat som pågick, och fortfarande pågår, mellan Kissie och Blondinbella. Eller varför inte allt skit som Dessie och Paow brukade skriva om varandra? Dom två kunde ju gå från att vara bästa vänner en sekund till att vara deras största fiender den andra. 

Det finns exempel på större bloggar som är framgångsrika UTAN att provocera. Ett solklart exempel på det är Stina-Lee. Kära nån, hur många läsare har inte hon? Och hon provocerar inte. Hon är en tvåbarnsmamma som helt enkelt bloggar om sitt liv, sina barn, roliga vardagshistorier och allt däremellan. 

Så, återigen, varför känner bloggare behovet att provocera? Nu bör vi väl ändå vara överens om att det inte hör till som bloggare att provocera? Det är vad man själv väljer. Så varför? Antingen måste man ju ha ett jävligt tråkigt och händelöst liv och inte ha någonting att blogga om, eller så måste man ju verkligen älska att skapa konflikter och argument mellan andra människor.

Det värsta av allt är ju dock inte bloggarna själva, det är ju deras läsare. Läsarna är ju minst lika provocerande och hemska! Hur tvistad kan man bli, undrar jag. Vad har slagit slint i huvudet för att man över huvudtaget kan slänga ur sig vad som helst? Vilken sorts gräns är en människa villig att gå över innan det dåliga samvetet kickar in? 

Vad tror ni? Varför provocerar storbloggare? 

-

Kategori: UNCATEGORISED

Skriver på ett irritations-inlägg som förmodligen kommer upp ikväll. Om jag hinner klart. Stay tuned!

I'm writing a long post about something that annoys me. Might come up tonight if I'm finished. Stay tuned!

One day we'll be old

Kategori: DAILY

Alla Helgons Helgen / Halloween

Dag 2 ~ Staden där du bor

Kategori: GET TO KNOW ME

Borlänge.

♦ Sveriges 25:e största tätort med ca 50.000 invånare
♦ Dalarnas största ort 
♦ Dalarnas viktigaste industri- och handelsort
♦ SSAB Tunnplåt
♦ Stora Enso Kvarnsveden
♦ Kupolen Köpcentrum
♦ Dala Airport
♦ Framtidsmuseet
♦ Peace and Love, Sveriges största festival

♦ Mando Diao
♦ Sugarplum Fairy
♦ Miss Li
♦ Jussi Björling
♦ Borlänge Hockey

Världens största familj

Kategori: NEW

Nytt armband | Apoteket 49kr

Köpte ett nytt armband i dag för att stödja SOS Barnbyar. Ett så sött armband kan man ju inte motstå, speciellt inte när det går till en bra sak. Gör skillnad ni också ♥

I bought a new bracelet today to support children and their rights. A bracelet as cute as this is just too hard to resist, especially when it's for a good cause. Make a difference ♥

Dag 1 ~ Berätta om dig själv

Kategori: GET TO KNOW ME


Jag har redan gjort en presentation av mig själv, men ny lista - ny presentation.

Mitt namn är Louise, jag är 19 år gammal och bor i Borlänge med min mamma, pappa och bror. Jag pluggade Samhällsvetenskapliga linjen med inriktning ekonomi på gymnasiet och tog studenten i somras. Har tagit ett studieuppehåll just nu och jobbar som timvikare på Borlänge Lokalservice (städ). Planen är att jag ska börja studera igen, helst i London!

Jag älskar musik av alla dess sorter och är ett stort fan av One Direction, Kings of Leon, Mando Diao, Caligola, Olly Murs, Ed Sheeran, Dennis Camitz, Cher Lloyd, Rihanna och Mumford & Sons. Utöver det tycker jag om att resa, läsa, shoppa och njuta av livet! 

Ultimata drömmen är att flytta ifrån Sverige och bosätta mig i London, hitta mig en engelsman, gifta mig, bilda familj. Livet på en pinne. Skulle inte tacka nej till att bo i Los Angeles eller New York heller. 

Glömt något? Kommentera och fråga!

Svar på tal: 1D Annual

Kategori: Q&A / SPEAK UP


Hej! Vad är One Direction's annual 2013? Har dom släppt såna tidigare? :D /directioner

Hej! 1D Annual 2013 är en liten bok med foton + "intervjuer" med killarna så som basic facts, små hemligheter, funny tweets, killarna svarar på frågor, m.m. Innehåller dock en hel del som man redan vet! Jag är inte säker på om det finns några 1D Annuals sedan tidigare. Vad jag vet så gör det inte det. 

Om du vill ha ett ex finns dom på CDON för 69:-

30 dagars lista

Kategori: GET TO KNOW ME

Dag 1 Berätta om dig själv
Dag 2 Staden där du bor
Dag 3 Dina kompisar
Dag 4 En person du ser upp till
Dag 5 En bild på dig för 1 år sedan
Dag 6 Bloggarna du läser
Dag 7 Vem är den roligaste du vet?
Dag 8 Bild på din garderob
Dag 9 I din väska finns..?
Dag 10 Hur ser din framtid ut? 
Dag 11 En bild på någon du saknar
Dag 12 En bild på ditt rum som det ser ut just nu
Dag 13 Ett kort någon annan tagit på dig
Dag 14 Din högsta dröm
Dag 15 En person/kändis du önskar att du träffat
Dag 16 Detta gör jag på helgerna
Dag 17 Hit vill jag åka innan jag dör
Dag 18 Här handlar jag helst
Dag 19 En vän som bor långt ifrån
Dag 20 Bild på det du köpte senast
Dag 21 Favorit ställe
Dag 22 En tv-serie du älskar
Dag 23 Ditt favorit nagellack
Dag 24 Ett kort på din dator
Dag 25 Detta är jag beroende av
Dag 26 Något du vill ha just nu
Dag 27 Ditt framtida bröllop
Dag 28 Bild på sminket du brukar använda
Dags 29 Detta åt jag till frukost
Dag 30 Fem bra saker som har hänt under dessa 30 dagar

Onsdagspresenter

Kategori: DAILY

Fick hem Mando Diao's egna Infruset glögg och One Direction's Official Annual 2013 idag! Onsdagsmys. 

Mando Diao's Infruset mulled wine and One Direction's Official Annual 2013 came today! Cozy wednesday.

New project

Kategori: DAILY


Suktat efter att töja örat ett tag så idag köpte jag en 1.6mm och en 2mm töjningsstav.

Been craving to stretch my ear for a while so today I bought two piercings, one 1.6mm and one 2mm.

Pieces of art

Kategori: LOVELY

1. Mamma/Dotter 2. Quote 3. Peace and Love 4. Våga drömma 5. Mando Diao quote 6. Minnestatuering

Redo att boka tid för en ny tatuering i slutet av månaden. Ännu en tatuering inspirerad av mina favoriter i Mando Diao. Första låten jag någonsin hörde med dom sitter snart permanent på min kropp. If I don't live today then I might be here tomorrow. Kommer täcka utsidan av högerarmen, från armbågen in till handleden. Kommer passa in perfekt med föregående tatuering lika väl som kommande. 

1. Mom/Daughter 2. Quote 3. Peace/Love 4. Dare to Dream 5. Mando Diao 6. Memory

Ready to book an appointment for a new tattoo in the end of this month. Another tattoo inspired from my favorites in Mando Diao. The first song I ever heard with them will soon be permanent on my body. If I don't live today then I might be here tomorrow. It'll cover the outside of my right arm, from my elbow to my wrist. It's going to look perfect together with the old tattoos, as well as my upcoming. 

I'm in love with you

Kategori: MUSIC

Little Things musik video > Perfektion. 

De lyckas alltid. Gråter lika mycket varje gång jag tittar på videon för att de är så fina. Att en sådan enkel video kan påverka så mycket. Jag älskar det.

Little Things music video > Perfection.

They always succeed. I cry just as much every time I watch the video because they are so beautiful. That such a simple video can affect me so much. I love it.

In my own land called Ochrasy

Kategori: MANDO DIAO

 
Jag har träffat Mando Diao. Öga mot öga. Jag vet inte hur jag ska börja förklara hur jag kände för jag har inga ord. Efter fem års längtan har jag äntligen träffat dom. Ett av de bästa ögonblicken i mitt liv.

Det började med att jag åkte ner till köpcentrumet kl 12.00. Det första jag gör är att se Björn, får ögonkontakt, små ler lite generat innan jag fortsätter gå. Gick runt själv en stund och väntade på min vän som skulle göra mig sällskap. Kl 13.00 skulle killarna komma in på scen. Klockan blev 13.10.. 13.20.. fjärilarna i magen blev bara fler och fler. Till slut kommer Björn och Gustaf in på scen och hela publiken applåderar. Jag står som klistrad och stirrar på dom. Så nära. Så overkligt. När de sjunger Strövtåg i Hembygden blir jag alldeles tårögd. Det här är på riktigt. Lyckan bubblar i hela kroppen. Helt plötsligt tackar dom för sig och går ifrån scenen. Jag springer till sidan för att ställa mig i kö för signering. Med en pirrande mage väntar jag, och ju närmare jag kommer, desto nervösare blir jag. Till slut kommer jag fram till bordet där Mats, Björn, Carl-Johan, Gustaf och Daniel sitter. Jag lägger fram min affisch på bordet, stirrar rätt in i Mats ögon när han ler och säger "hej." Jag växlar mellan att titta på Mats och Björn när jag frågar om det är okej att jag tar kort med dom. Björn frågar vad jag sa, varpå jag nervöst frågar igen. "Självklart!" utbrister båda två och jag gör mig redo.
Sedan kommer vakten och säger att jag måste röra mig framåt för att det är massor med folk bakom mig som också vill få sina saker signerade. Nervöst tittar jag på CJ och inser att jag inte fått bild med honom. Jäklar. Kommer fram till Gustaf och Daniel, säger hej till dom och stirrar med ett stort leende rakt på Gustaf som frågar, "hur mår du?" Det tar en stund innan jag fattar vad som hänt och svarar med skakig röst, "jag mår bra. Hur mår du?" Det var en enkel tre menings-konversation jag hade med honom, men det kändes som så mycket mer. Det är värt så mycket mer. 

Jag frågade även Gustaf om jag fick ta ett kort med honom varpå han säger, "javisst." "Vad snällt," sa jag och gjorde mig redo när han säger, "det gäller att vara fräck här." Jag skrattar och böjer mig fram för att ta kortet. Vad händer? Mina händer börjar skaka. Något enormt. Mobilen vill inte vara still och jag säger bara, "Shit vad jag skakar." Jag ser ett flin formas på hans läppar och jag får panik. Mentalt skriker jag åt mig själv att få kontroll över handen så att jag kan ta kortet. "Vänta lite," säger han och tar tag i ena hörnet på mobilen för att hålla den still. Gång på gång trycker jag på skärmen för att knäppa kort, men ingenting händer. Höjden av otur! tänker jag och säger "det går inte att ta kort." Efter många om och men får jag två bilder på oss tillsammans och jag tackar så hemskt mycket innan jag återigen blir tillsagd att gå framåt.
När jag går därifrån får jag plötsligt ont i magen och blir tårögd igen. Jag har aldrig varit lyckligare, men samtidigt gjorde det ont att gå därifrån. Jag ville inte gå. Jag ville stanna kvar och prata med dom. Krama om dom. Jag kände en ilska mot vakten som bad mig gå framåt hela tiden, vilket gjorde att jag inte hann be om en kram av Gustaf. Fan, fan, fan. Om inte kameran hade krånglat hade jag hunnit.

Mina händer skakade i flera minuter efter att jag gått därifrån och jag tänker tillbaka på vad som just hade hänt. Jag har träffat mina finaste killar. Jag har rört vid dom. Jag har pratat med dom. Fått deras signatuerer nerskriva på en affisch framför mina ögon. Det här kommer jag att leva på hela livet. Jag är i sjunde himlen. 

Like diamonds in the sky

Kategori: DAILY

JAG SKA SE MINA FINASTE KILLAR OM SJU MÅNADER OCH SEX DAGAR. Det är med tårar i ögonen som jag skriver det här just nu. Jag är helt översvämmad av lycka! När min pappa ringde och berättade för mig att de hade köpt en biljett började jag gråta av lycka på jobbet. Sedan augusti förra året har jag drömt om att se dessa fem killar live. Det är varje fans dröm. Och i Maj nästa år ska jag äntligen få göra det. Jag finner inga ord. Det kommer att bli den bästa dagen i mitt liv.

I'M SEEING THE BEST GUYS IN THE WORLD IN SEVEN MONTHS AND SIX DAYS. It's with tears in my eyes that I'm writing this right now. I'm completely overwhelmed with happiness! When my dad called my this morning and told me that he and my mom had bought me a ticket, I started crying. I've been dreaming about seeing these five boys live since august last year when I first became a fan. It's every fans dream. And in May next year, I'll finally do it. I have no words. It'll be the best day of my life.

Fin avslutning på jobbveckan

Kategori: UNCATEGORISED

Varning för pinsamma bilder

Kategori: DAILY

 
Att gå igenom fotoalbum från några år tillbaka är ju alltid roligt men jag blir lite rädd för mig själv. Vad höll jag på med? Ovan är några av de lite mindre pinsamma bilderna, men jag lovar er att det finns mycket mer och mycket värre att hitta. Jag kommer ihåg att jag alltid använde brunkräm på mig, kunde inte gå ut utan det. Levde i mina mjukisbyxor hela årskurs 9, hade dom hängandes lågt på arslet och instoppade i raggsockorna skulle dom också vara. Sprang runt i skolan i detta, för inte kunde man använda skor då heller. Plattade håret för jämnan och skulle ha den största bullen jag kunde få till på huvudet. Och för att inte komma Idominet på läpparna! Jag undrar hur folk såg på mig då. Jag vet ju hur jag själv ser på tjejerna som gör/har så nu. Herregud. Skäms.

Looking through photo albums from a few years back is always fun but I have to admit, I'm scared of myself. What was I doing? Above are a few of the not so embarrassing pictures but I promise you, there are much more embarrassing photos where these came from. I remember that I always used a lot of makeup, I couldn't go out without it. I practically lived in my sweat pants during 9th grade, had the hanging low on my hips and tucked in socks. I ran around school with this, with no shoes on. I straightened my hair all the time and wasn't satisfied until I had the biggest bun I could manage on my head. And let's not forget the shit I used on my lips. I wonder how people looked at me then. I mean, I know how I look at the girls who look like this now. Oh my God.

Vogue: One Direction

Kategori: ONE DIRECTION

Killarna i Vogue. Hur sjukt?!?!?!

The boys in Vogue. How sick?!?!?!

Welcome November

Kategori: DAILY

Så himla nervös inför morgondagen. Biljetterna till One Direction (deras första konsert i Sverige!) släpps kl 09:00 och jag måste jobba mellan 06:30 och 15:00. Hoppas verkligen min mamma är så duktig att hon får tag i en biljett till mig. Då kan jag dö lycklig sen.

 

So nervous for tomorrow. The tickets for One Direction (their first concert in Sweden!) are released tomorrow at 9am and I have to work between 6:30 am and 3pm. I really hope my mom will make it and get me a ticket. If she does, I can die a happy girl.